Çfarë nevojitet për të pasur sukses?

Guidë turistike

Një ditë pune si profesionist:

Egla kontrollon parashikimin e motit për ditën e sotme, pasi ajo do të jetë jashtë mbasdite vonë për një shëtitje në qytet me disa klientë biznesi, që kanë ardhur të marrin pjesë në një konferencë. Ajo fillon përgatitjet për shëtitjen në qytet. Qëllimi është që t’u tregojë atyre disa ndërtesa historike dhe natyrën e bukur. Për shëtitjen e ditës së sotme ajo vendos që të shëtisin së pari përgjatë lumit dhe më pas të kalojnë në qendër, ku ndodhen objektet historike. Egla planifikon që ta mbyllë shëtitjen në një restorant aty pranë, ku klientët mund ulen për pirë diçka. Meqenëse pjesëmarrësit vijnë nga e gjithë bota, Egla do ta organizojë dhe realizojë shëtitjen në gjuhën angleze.

 

Mbasdite, në fillim të shëtitjes me turistët, Egla bën një prezantim të shpejtë të vetes dhe i uron pjesëmarrësve mirëseardhjen. Kur arritën në zonën e bareve, Egla vuri re se do të ishte mirë që ta mbyllte shëtitjen pikërisht aty. Të gjithë pjesëmarrësit ishin të interesuar për jetën shoqërore të qytetit. Egla ishte e kënaqur, pasi shëtitja shkoi mirë.
Vlerësimi me yje

Kërkesat dhe aftësitë:

Kërkesat apo aftësitë e nevojshme për këtë profesion janë vlerësuar me .
Sa më shumë yje, aq më e rëndësishme është për profesionin, ndaj të sugjerojmë të fokusohesh te kërkesat apo aftësitë që kanë më shumë yje.
Cilat janë njohuritë mësimore më të rëndësishme për këtë profesion?
Njohuritë mësimore
Gjuhë e huaj
- Komunikimi me klientët e huaj
Gjuhë shqipe
- Dialogu dhe komunikimi me të shkruar me klientët
Art / Kreativitet
- Promovimi i artit dhe arkitekturës së vendit
Shkencat shoqërore
- Promovimi i trashëgimisë kulturore të vendit
Shkencat Natyrore
Matematikë
Teknologji informacioni dhe komunikimi
Cilat janë kërkesat fizike që kërkon ky profesion?
Kërkesat fizike
Përdorimi i duarve dhe gishtërinjve për të kryer lëvizje të koordinuara për realizimin e punëve të shpejta dhe të imëta.
Ushtrimi i forcës fizike dhe qendrimi në këmbë për një kohë të gjatë.
Sens i mirë i shijes dhe nuhatjes.
Mungesë alergjie apo intolerance.
Përdorimi i shpeshtë i krahëve dhe/ose këmbëve
Cilat janë kërkesat personale dhe sociale që kërkon ky profesion?
Kërkesat personale dhe sociale
Ruajtja e qetësisë dhe e emocioneve në situata të vështira ose shqetësuese.
Të qenit i hapur, i komunikueshëm dhe korrekt me të tjerët
Aftësi për të punuar në grup/skuadër
Aftësi për zgjidhjen e problemeve të ndryshme
Përshtatja me oraret e ndryshme të punës.
Përshtatja me ritmin e shpejtë dhe me kërkesat e punës.
Përqendrimi i lartë në kryerjen e punëve
Kënaqësia e krijimit të marrëdhënieve të afërta me klientët.
Hapi i radhës

Zgjidh mundësi të
tjera për eksplorim

Ku e mëson këtë profesion?
A përshtaten këto kërkesa me aftësitë e tua?
A është ky profesioni që të pëlqen?
Nëse po, do të gjesh më poshtë shkollën ku mund të ndjekësh profesionin.
Krahaso këtë profesion me një profesion tjetër
Shiko Krahasimin
Eksploro një profesion tjetër.
Shiko Profesionet
Cilat janë njohuritë mësimore më të rëndësishme për këtë profesion?
Njohuritë mësimore
Shkencat natyrore
Art / Kreativitet
Shkencat shoqërore
Gjuhë shqipe
Matematikë
Teknologji informacioni dhe komunikimi
Gjuhë e huaj
Cilat janë kërkesat fizike që kërkon ky profesion?
Kërkesat fizike
Mungesë alergjie apo intolerance.
Përdorimi i duarve dhe gishtërinjve për të kryer lëvizje të koordinuara për realizimin e punëve të shpejta dhe të imëta.
Përdorimi i shpeshtë i krahëve dhe/ose këmbëve.
Ushtrimi i forcës fizike dhe qendrimi në këmbë për një kohë të gjatë.
Sens i mirë i shijes dhe nuhatjes.
Cilat janë kërkesat personale dhe sociale që kërkon ky profesion?
Kërkesat personale dhe sociale
Përshtatja me ritmin e shpejtë dhe me kërkesat e punës.
Aftësi për të punuar në grup/skuadër
Aftësi për zgjidhjen e problemeve të ndryshme
Përqendrimi i lartë në kryerjen e punëve
Ruajtja e qetësisë dhe e emocioneve në situata të vështira ose shqetësuese.
Përshtatja me oraret e ndryshme të punës.
Kënaqësia e krijimit të marrëdhënieve të afërta me klientët.
Të qenit i hapur, i komunikueshëm dhe korrekt me të tjerët